Prvi Međunarodni sajam “SEE-IT Summit” održan je na novosadskom Sajmu od 7. - 9. Novembra.

Tokom trajanja Samita, posetioci su imali prilike da se kroz razgovor sa IT Security inženjerima firme, i predstavnicima kompanije partnera informišu o aktuelnim rešenjima za prevazilaženje bezbednosnih problema. Preko 60 izlagača iz okruženja, Evrope i SAD-a, predstavilo je svoje proizvode i usluge na prvom međunarodnom sajmu informaciono-komunikacionih tehnologija pod nazivom SEE-IT Samit.Osnovni cilj Samita je povezivanje i razmena iskustva regionalne i svetske industrije, kao i razvoj svesti o pretnjama i načinima za njihovo prevazilaženje.

Tokom ceremonije svečanog otvaranja, uručene su nagrade organizacijama i pojedincima koji su svojim radom doprineli razvoju IKT scene Zapadnog Balkana.

U konferencijskom delu programa u fokusu su bile sigurnost i zaštita podataka, na pomenutu temu održana je panel diskusija, organizovana od strane firme Sky Express. Sky Express kao regionalni lider predstavio je svoje partnere i sigurnosna rešenja koja zastupa.

Na SEE-IT Samitu pored bezbednosnih rešenja predstavljeni su i procesi digitalne transformacije, i inovacije iz sveta IT-a.