Drugi Digitalni samit Zapadnog Balkana 2019

Drugi Digitalni samit Zapadnog Balkana 2019 koji je organizovala Privredna komora Srbije u saradnji sa Kabinetom predsednice Vlade Republike Srbije i Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu, a uz podršku Regionalnog saveta za saradnju, u Beogradu uspešno je završen. Ovaj veliki regionalni događaj okupio je više od 4.000 učesnika, 200 govornika iz 30 ekonomija na brojnim panel diskusijama, 80 kompanija i 50 StartUp-ova.

 

Digitalni samit Zapadnog Balkana, održan 4. i 5. aprila 2019. u Palati Srbija u okviru Digitalne nedelje, predstavlja jedan od najznačajnijih međunarodnih događaja u Srbiji i veoma je značajan za digitalnu transformaciju ekonomija regiona.

 

Samit je otvorila predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, kao i evropska komesarka za digitalnu ekonomiju i društvo Marija Gabrijel i generalni sekretar Međunarodne unije za telekomunikacije Houlin Zhao.

 

Cilj ovogodišnjeg samita bilo je sumiranje dosadašnjih rezultata regionalne digitalne saradnje, razmena ideja i planova za unapređenje IKT sektora, kao i predstavljanje najboljih regionalnih IT kompanija i startapova u okviru sajamskog dela.

 

Kompanija SkyExpress je na ovogodišnjem Samitu učestvovala kao srebrni sponzor i na svom štandu predstavila napredna rešenja za cybersecurity. Posebnu pažnju IT security eksperata privukli su naši proizvodi CarbonBlackOnapsis DFLabs, čiji je odnos cene i tehničkih karakteristika, usklađenih sa zahtevima Opšte regulative o zaštiti podataka o ličnosti GDPR, dobio najviše pozitivnih komentara.

 

Više fotografija sa Samita pogledajte u nastavku

http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6521292306627207168