Cyber Security konferencija u Crnoj Gori

Kompanija SkyExpress učestvuje kao partner na Drugoj regionalnoj Cyber Security konferenciji, koja se 17.maja 2019. godine održava u „CentreVille Hotel & Experiences“ Podgorica, MNE, u organizaciji Vision Event-a i NVO Secure, a pod pokroviteljstvom Ministarstva javne uprave Crne Gore. Centralna tema konferencije je „Jačanje nacionalne sajber bezbednosti u kontekstu suprotstavljanja hibridnim pretnjama na bazi uspostavljenih standarda NATO i EU na globalnom nivou“.

 

Cilj Cyber Security konferencije jeste pružiti uvid u uspostavljanje, održavanje i unapređenje informacione bezbjednosti, zaštite od hibridnih prijetnji na nacionalnom nivou, kao i zaštite kritične infrastrukture u kompanijama i institucijama, kroz informisanje i edukaciju o načinima prevencije, otkrivanja, odbrane, kao i saniranja posljedica od sajber napada.

 

Prema rečima direktora za razvoj poslovanja kompanije Sky Express, Tiodora Jovovića, koji će na konferenciji u Crnoj Gori, u okviru glavnog programa prezentovati temu „Jednostavna rešenja za kompleksne pretnje“, nema sumnje da je informaciona bezbednost izuzetno dinamična i složena disciplina, kao i da je opseg koji pokriva ogroman u svakoj od svojih brojnih oblasti.

 

- „Kako bezbednosne pretnje postaju sofisticiranije, i kako se usvajaju nove tehnologije, postizanje i održavanje zadovoljavajućeg nivoa bezbednosti informacionih sistema postaje sve složenija, i sve manje upravljiva“, ističe Jovović i dodaje „Kao što je Bruce Schneier, poznatiji kao "security guru" nedavno izjavio „complexity is the worst enemy of security“. U potpunosti sam saglasan sa tom izjavom, i znajući to, predstavićemo set rešenja koja, ne samo unapređuju bezbednost, već istovremeno podižu operativnu efikasnost, smanjuju administrativno opterećenje i uopšte doprinose pojednostavljivanju funkcionisanja savremenog sistema za upravljanje informacionom bezbednošću“.

 

Događaju će prisustvovati oko 150 učesnika iz regiona i Evrope, direktora, rukovodioca institucija i organizacija, uključujući i ICT odseke, stručnjake zadužene za sajber bezbednost u korporacijama, Vladi i njenim institucijama, predstavnici finansijskih institucija (banke, osiguravajuća društva), telekomunikacionih, revizorskih i IT kompanija.